Reviews

Based on 694 reviews
93%
(642)
4%
(31)
1%
(8)
1%
(7)
1%
(6)
E
First Blue Mint
Eelco van Coevorden
Lekker, maar slap

De blue is een heeft een lekker frisse smaak. Ik vind wel dat de gom weinig volume heeft en hierdoor een slap kauw gevoel geeft

E
First Blue Mint
Elise Verhoef
Ik mis de originele!

Even wennen, lekker en het geeft even een boost... maar ik vind de originele, grote versie nog altijd de beste! Komt deze ooit nog terug?!

Gaaf

Stoere cap, ben er heel blij mee!

J
First Bidon
Jaime ter Aar
Fijne bidon

Kreeg deze bidon bij een actie, super voor het wielrennen!

Misleidend

Misleidend , deze kauwgum is niet suiker vrij, er zitten verschillende suikers in alleen onder een andere naam, als de echte suiker.

Beste Aart,

First Energy Gum bevat polyolen, dat zijn meervoudige suiker moleculen en iets anders dan wat er bedoelt wordt met ’suiker’.

Suiker, ook bekend als sucrose, is een eenvoudige koolhydraat dat van nature voorkomt in veel voedingsmiddelen, zoals fruit, groenten en zuivelproducten. Het bestaat uit twee componenten: glucose en fructose. Suiker wordt vaak gebruikt om voedingsmiddelen en dranken te zoeten en geeft ook energie aan ons lichaam. Wanneer je suiker eet, wordt het snel opgenomen in het bloed en leidt het tot een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel.

Polyolen, ook wel bekend als suikeralcoholen of polyol-suikers, zijn een ander type koolhydraat dat vaak wordt gebruikt als zoetstoffen in voedingsmiddelen. Polyolen worden vaak gebruikt om suiker te vervangen in voedingsmiddelen die minder calorieën of een lagere glycemische index moeten hebben, zoals dieetproducten en suikervrije snoepjes. Polyolen zijn afgeleid van suikers, maar ze worden anders gemetaboliseerd door ons lichaam.

Het belangrijkste verschil tussen suiker en polyolen ligt in hun chemische structuur en de manier waarop ons lichaam ze verwerkt:

1. **Chemische structuur:** Suiker bestaat uit enkelvoudige suikermoleculen, terwijl polyolen complexere chemische structuren hebben en lijken op zowel suikers als alcoholen.

2. **Smaak en zoetheid:** Polyolen zijn over het algemeen minder zoet dan suiker. Hierdoor worden ze vaak in grotere hoeveelheden gebruikt om dezelfde zoetkracht te bereiken.

3. **Calorieën:** Hoewel polyolen koolhydraten zijn, leveren ze over het algemeen minder calorieën dan suiker. Ze bevatten ongeveer 2,4 kilocalorieën per gram, terwijl suiker ongeveer 4 kilocalorieën per gram bevat.

4. **Glycemische index:** Polyolen hebben meestal een lagere glycemische index dan suiker, wat betekent dat ze de bloedsuikerspiegel minder snel doen stijgen na consumptie. Dit kan gunstig zijn voor mensen die hun bloedsuikerspiegel onder controle moeten houden, zoals mensen met diabetes.

5. **Vertering en tolerantie:** Suiker wordt snel verteerd en opgenomen, wat kan leiden tot schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Polyolen worden langzamer opgenomen en kunnen door sommige mensen beter worden getolereerd dan suiker, vooral omdat ze minder invloed hebben op de bloedsuikerspiegel.

Alle claims op ons product zijn gecheckt, we volgen het boekje hierbij, en zijn eerlijk over onze informatie voorziening.

T
First Red Mint
Tim Welboren
Erg blij mee

Het geeft me een oppepper na de lunch, toch wat frisser dan een kopje koffie. Is het ook verkrijgbaar in de supermarkt?

Zeker! De gum is ook verkrijgbaar in de Albert Heijn, Albert Heijn to Go, Jumbo en SPAR supermarkten. Je kunt de verkooppunten hier vinden: https://firstenergygum.nl/pages/verkooppunten

G
First Blue Mint
Gerrit Fix
Prima

Lekkere kauwgom smaak is wel na half uurtje er helaas al af.. en 1 kauwgom heb je helaas niet genoeg om gelijk of ma 10 15 minuten een boost te krijgen dan heb je zeker wel 3 4 nodig dus misschien tip om dat nog te veranderen voor de rest heerlijke kauwgom echt een tip om te kopen! Zodra de langdurige smaak en evt meer cafeïne in komt koop ik het zeker weer!

K
First Red Mint
Kas van Os
Toch maar geprobeerd!

Zeker een top product. Je merkt dat het sneller in je bloed terecht komt en geeft een fijne kik.

TOP!

In tegenstelling tot wat hier beweerd wordt, zijn de kauwgompjes juist goedkoper geworden. Teruggerekend naar de oude kauwgompjes kost 1 kauwgompje met 80 mg caffeine (2 stuks nu dus) 0,36 per stuk.

Dit was voor heen 0,60 per stuk (5 stuks kaugwom van 80 mg voor €3,00.

Helemaal top dus, en daarnaast een handig meeneemzakje.

Zo oneerlijk is Mark nog niet

N
Blue Mint Box
Nancy Hasselbaink
Top effect met te zachte gum?

Effect cq werking nog steeds top en smaak is nu beter!
Gum zelf is aan de te zachte, plakkerige kant. Nog eens naar kijken met t lab?
Ik geniet verder van jullie succes xxx

H
Red Mint Box
Henk wijlhuizen
First gum

Perfect gehaald bij appie

The best product on the planet!

Why haven't I tried these gums before? They are absolutely explosive! I'm an avid coffee drinker and these gums are now part of my life whenever I don't have access to coffee and inbetween cups. The absorption from the body is so much crispier and good, fast and the taste is no less that absolutely amazing! Thank you guys for creating this product!

Y
First Red Mint
Yvonne Boonstra Dijkhuis
Geweldig

Ik heb first Energy al vanaf dat jullie gestart zijn, echt top en nu die kleine verpakking echt top.

Top spul!

Ik gebruik het als pre-workout, tijdens een lange autorit of een saaie vergadering.
1 (of2) kauwgompjes en je bent er weer bij! 👍🏻

M
Smarter 5-Pack
Max
Top kauwgom

Ik gebruikte deze kauwgom vandaag voor de eerste keer en het is echt top kauwgom. als je in de ochtend moeite hebt met opstaan en naar school gaat, dan raad ik je het zeker aan! En het is ook heerlijk om voor of tijdens en training tenemen zeker een aanrader! Deze ga ik zeker vaker halen!

Net dat beetje extra

De gums geven je net dat beetje extra voor een goede training!! Zowel rood als blauw zijn top. En het formaat is prettiger dan de eerdere variant

Net dat beetje extra

De gums geven je net dat beetje extra voor een goede training!! Zowel rood als blauw zijn top. En het formaat is prettiger dan de eerdere variant

J
Smarter 5-Pack
Jolanda Van der Kolk
Topproduct

Topproduct. Direct energy. En eindelijk n kauwgum die kauwbaar blijft. Maar....waarom is t product hier zo duur? Bij tankstation s haal ik m voor 1 euro p pakje minder

Doet zijn werk, alleen de kauwgom zelf is niet aangenaam

Ik spuug hem meestal al binnen 5 minuten uit omdat die onaangenaam wordt.

Bij de oude variant was dit beter.

A
First Red Mint
Andrea Buis
⭐️ ⭐️⭐️⭐️⭐️

GROOT FAN❣️(al langere tijd⚡️⚡️)
💪🏻voor de krachttraining
🪣tijdens het schoonmaken
⚡️focus
🧠om mijn brein te activeren
🚘 tijdens langere ritten
🥱 als ik moe ben
🥰 én om lekker van te genieten

Nu nog beter!

Ik had de eerdere versie al eens besteld, die deelde ik dan met mijn teamgenoot. Die kauwgum was erg groot.

De huidige, kleinere, versie en lekkere smaak bevalt me heel erg goed. Beide smaken overigens! Ook de verpakking is verbeterd.
Helpt echt om je een kick te geven!

J
Smarter 5-Pack
Jeanet
Hernieuwde energie

Als ik helemaal uitgeput thuiskom uit m'n werk neem ik een kauwgom (80 mg) en binnen een paar minuten stroomt de nieuwe energie m'n lijf weer binnen! Dan kan ik nog afmaken wat ik nog wilde of moest doen. Héél blij mee!

D
First Blue Mint
Diana Kooijmans
TOP

Ik ben meestal erg sceptisch tegenover dit soort producten, maar het werkt echt!!!
Lekker rennen = fijn, maar nu nog fijner.

A
First Blue Mint
Anita Monen
Toffe kauwgom!

Toffe kaugom,
Fijn formaat, meteen heerlijk fris en geeft energie en focus!

H
First Red Mint
Helena Kamminga
Het werkt goed!

Als ik even een dip heb op het moment dat het niet uit komt, dan neem ik er een en binnen een paar minuten ben ik weer alerter…